Vinkkejä

Oikein asennettu ja käytetty turvaistuin auuttaa vähentämään ja estämään loukkaan-tumisriskiä liikenneonnettomuudessa. Turvaistuin auttaa lasta istumaan oikeanlaisessa asennossa, jolloin lapsi on hyvin suojattu, eikä häiritse kuljettajaa. Tässä muutama vinkki turvaistuimen hankintaan, asennukseen ja käyttöön.

  • Valitse oikean kokoinen turvaistuin: Turvaistuimissa ei voi olla kasvunvaraa. Liian suuri turvaistuin on lapselle riski, sillä turvaistuimet on suunniteltu suojaamaan optimaalisesti vain painoluokkansa sisällä. Huomioi lapsen painon lisäksi myös pituus.
  • Varmista, että turvaistuin on ECE R 44/04 standardin mukainen: Eurooppalaisen standardin ECE R 44/04 mukaisesti testatut turvaistuimet täyttävät tiukimmatkin turvavaatimukset. Standardit uudistuvat jatkuvasti, joten tiedät varmasti, että turvaistuimesi on turvallisuudessaan huippuluokkaa.
  • Vältä käytettyjen turvaistuinten käyttöä: Et voi koskaan varmasti tietää käytettynä ostetun turvaistuimen historiaa. Ei kannata riskeerata lapsen turvallisuutta hankkimalla sellaista turvaistuinta, joka on saattanut jo olla onnettomuudessa tai josta puuttuu jotain osia.
  • Asenna turvaistuin oikein: Varmista, että turvaistuin sopii autoosi koeasentamalla se ennen ostoa. Kysy myyjältä apua asennukseen. Huolehdi myös, että lapsesi viihtyy turvaistuimessa. Ota lapsesi mukaan turvaistuimen ostoon, jolloin voitte rauhassa kokeilla erilaisia istuimia.